Zateplenie domu – všetko o zatepľovaní fasád

Zateplenie domu – všetko o zatepľovaní fasád

Príjemné bývanie a zdravá klíma robia z obyčajného domu domov plný pohodlia a bezpečia. Významnú úlohu tu zohráva zateplenie. Zateplenie domu nie je len o úspore peňazí za kúrenie.

 

 

Prečo sa oplatí zatepľovať?

 

Lepšia ochrana domu aj životnosť muriva

Zateplenie je dokonalá ochrana nosných konštrukcií i obytného priestoru. Murivo je chránené proti poveternostným vplyvom, vzniku plesní na vnútorných povrchoch stien, obvodový plášť je bez tepelných mostov, bez trhlín a porúch. Zateplenie je zároveň aj dobrou a akustickou ochranou pre ľudí, ktorí v dome bývajú.

 
 
 

Úspora financií

 
 

Zateplenie šetrí energiu dvoma spôsobmi. Počas chladných mesiacov znižuje tepelné straty a náklady na kúrenie. Počas horúcich mesiacov znižuje potrebu používať klimatizáciu. Zateplením vášho domu ušetríte viac ako 50 % nákladov na energie.

Rozumne zvolené nosné murivo v kombinácii so správne navrhnutým systémom zateplenia prináša výraznú úsporu realizačných nákladov, bezpečnejšie omietanie interiérov bez ďalších nárokov na omietkový systém a riešenie detailov s istotou.

Tepelné straty domu
 
 
 

Zdravé bývanie a príjemné prostredie

Zateplením získate aj príjemnejšie a zdravšie prostredie. Hlavnou výhodou je vyrovnaná vnútorná teplota a stála vlhkosť v interiéri. Zateplené steny zabezpečujú počas zimy stabilnejšiu vyššiu teplotu na povrchu stien.

 
 

Pohodlne sa cítite iba vtedy, keď rozdiel medzi vnútornou teplotou vzduchu a teplotou na povrchu stien nie je väčší ako 2 – 3 °C. Pokiaľ teplota na povrchu nezateplených stien v zime výrazne kolíše, medzi 13 a 19 °C, pri zateplení je stabilná bez veľkých výkyvov, 18,5 – 20,5 °C. Stabilná teplota pomáha udržiavať aj stabilnú vnútornú vlhkosť medzi 40 a 60 %.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *